Kodėl verta mokytis?

               Pasaulis peržengė 7 milijardų gyventojų ribą ir aš galiu drąsiai teigti - nėra Žemėje identišku žmonių, kurių norai, svajonės bei motyvacija joms siekti sutaptų. Tad su motyvacija mokymuisi - ne išimtis. Kiekvienas turi atrasti atsakymą į klausimą : "KODĖL MAN VERTA MOKYTIS?". Tad šiuo straipsniu aš neperšu savo nuomonės, o tik bandau Tau  padėti surasti atsakymą į šį, mano nuomone, svarbų klausimą.


Tavo buvimas klasėje, aktyvus dalyvavimas pamokoje – sukuria produktą – Tavo, mokinio, žinių tam tikrą kiekį. Tai, ką Tu sužinai pamokos metu, bendradarbiaudamas su mokytoju ir bendraklasiais bei įtvirtini šias žinias savo galvoje  palieka tau pridėtinę vertę. Tikiuosi, kad ta vertė tik augs, kaip ir pelningai investuoti pinigai. Aišku, rizika visada yra. Tu gali pasakyti, kad ne visų dalykų Tau reikės ir visų pamokų lankymas   tuščias laiko švaistymas. Taip, sutinku, bet kur tada tavo bendras išprusimas? Tikrai tikiu, kad būdamas suaugęs nenori linksmoje kompanijoje būti nesuprastas, kai nežinosi kažkokio istorijos įvykio, nors tu ir užimi įtakingos kompanijos aukštą postą. Besimokydamas tu darai „investavimą“ – investiciją į savo  ateitį. Kuo daugiau žinių prikaupsi dabar, tuo didesnę galimybę jomis pasinaudoti turėsi vėliau, kaip tau to prireiks. 

Tikriausiai Tu nenori dirbti sunkų, mažai apmokamą darbą. Kad ir kokios kalbos būtų apie „pelningą“ statybininko  ar tolimųjų reisų vairuotojo darbą – sutik, kad tai sunkus ir ne visada perspektyvus darbas. Ir dar – o kur „šešėlinė“ ekonomika? Tikriausiai niekas negalvoja apie tai, kad juos gali užklupti ligos ar kitos nelaimės. Ir gaudamas palyginus gerą algą „vokeliuose“ , tu neturėsi jokių socialinių garantijų.

Nenoriu būt „blogasis pranašas“, bet nesimokymas, tuščias laikas leidimas pamokose ar iš vis mokyklos nelankymas – Tau brėžia kelia į tavo gyvenimo nuosmukį. 

 Gal geriau grįžkime prie „pelningesnės“ ateities vizijos.Tu būni pamokose, bandai aktyviai jose dalyvauti. Tave kaip aktyvų, besidomintį mokinį pastebi mokytojai, įvairių būrelių vadovai. Visų pirma esi kviečiamas dalyvauti įvairiuose renginiuose, kuriuose atstovausi mokyklą. Ką tai reiškia -  tu nemokamai aplankai ne tik savo mieste esančias organizcijas, kuriose vyksta renginiai, bet vyksti į kitus Lietuvos miestus ar netgi užsienio šalis. Tu plėti ne tik geografinį akiratį, bet ir užmezgi asmenines pažintys. Sutik, tai suteikia ne tik finansinę naudą, bet didesnį pasitikėjimą pačiu savimi. Juk planuojant atostogas ar kokią išvyką, tu svarstai kaip pigiau ir išradingiau praleist laisvą laiką. Ir tau čia į pagalbą ateis tavo užmegzti ryšiai. Tikrai pažįstami svetimoje šalyje neatsisakys pagelbėti ieškant pigesnės nakvynės, o galbūt pasiūlys paviešėt nemokamai ir pas juos. 

 Manau, kad Tau tikrai yra naudingiau mokytis, aktyviai dalyvauti pamokose nei veltui švaistyti savo laiką. Tad apsvarstyk mano patarimą - efektyviai išnaudok leidžiamą laiką pamokose ir kurk SAVO ateitį.





1 komentaras:

  1. Sutinku su siais teiginiais, kuriuos paminejo kamile. ;)

    AtsakytiPanaikinti

Sek mus Facebooke!
×
Widget